Uw viervoeter op de kamer

Uw hond mee naar Vlieland & Badhotel Bruin

Vlieland is een paradijs voor de hond en zijn baasje. Kilometerslange stranden, eindeloos veel ruimte en heel veel wandelpaden voor u en uw viervoeter! Honden zijn welkom in het hotel, maar niet op alle kamers, aangezien de meeste kamers voorzien zijn van vaste vloerbedekking. Wél hebben wij 6 appartementen met balkon of terras, waar uw hond lekker de ruimte heeft. Hij krijgt bij ons standaard een hondenkussen, voer- en waterbak en een kluifje bij aankomst. Dan hoeft u dat niet allemaal mee te slepen op de boot. De kosten per nacht zijn € 22,50,-. Op verzoek hebben we ook een bench voor u.

Veel gestelde vragen over de hond mee naar Vlieland

Zijn honden toegestaan op Vlieland?

Ja, honden zijn toegestaan op Vlieland. Er gelden geen andere regels dan in de rest van Nederland. Let wel op de plaatselijke aanwijzingen. Niet in elk hotel of restaurant zijn honden toegestaan. In Badhotel Bruin wel.

Is er een hondenstrand op Vlieland?

Ja, het hele strand van Vlieland is een hondenstrand. Honden mogen het hele jaar door loslopen op het strand van Vlieland.

Mogen de honden vrij rondlopen op Vlieland?

De honden mogen op het strand vrij rondlopen net als in het oostelijk deel van Vlieland inclusief het bos rond het dorp.
In het dorp zelf moeten de honden wel aan de lijn net als in het natuurgedeelte in het westelijke deel van Vlieland (dit is door bordjes aangegeven).

Is er een opruimplicht voor hondenuitwerpsels?

Ja en nee, binnen de bebouwde kom geldt een opruimplicht voor uitwerpselen. Bij de vele afvalcontainers zijn er vaak paaltjes met hondenpoepzakjes. Op het strand en in het natuurgebied geldt geen opruimplicht.

Is er een hondenhotel op Vlieland?

Nee, er was ooit een hondenhotel op Vlieland maar dat is helaas gesloten. U bent echter met uw hond welkom in Badhotel Bruin.

Kan je met je hond op de boot naar Vlieland?

Ja, de hond mag zelfs gratis mee op de boot. Er zijn gebieden waar de hond niet mag komen in verband met allergieën. Officieel moet de hond aangelijnd zijn of in een bench of tas worden vervoerd. Zie de website van de rederij voor meer informatie.

Zijn er hondvriendelijke restaurants op Vlieland?

Uiteraard is ons restaurant zeer hond vriendelijk. Maar ook andere restaurants doen meestal niet moeilijk. Bij twijfel adviseren wij u te bellen.

Kan je een fietskar huren voor je hond?

Ja op Vlieland zijn er diverse fietsverhuur bedrijven die een aanhanger of een bakfiets met beveiliging verhuren. Op Vlieland.Site tref je een overzicht aan van alle fietsverhuur bedrijven.

Welke wandelroutes met de hond raden jullie aan op Vlieland?

Sowieso is het strand een lekkere plek om met de hond te lopen.  Maar Vlieland kent 12 officiële wandelroutes die met de hond prachtig zijn om te lopen. Op de website van Staatsbosbeheer kan je deze vinden.

Zijn er hondvriendelijke accommodaties in Vlieland?

Ja er zijn veel accommodaties in Vlieland waar je met de hond kan verblijven.  Klik hier voor een overzicht van onze kamers.

De website Vlieland.site heeft een compleet overzicht gemaakt.

Honden zijn welkom in onderstaande kamers