Contact

Adresgegevens

Badhotel Bruin Dorpsstraat 88 8899 AL Vlieland
+31 (0)562 45 28 28
info@badhotelbruin.com

Openingstijden Badhotel Bruin

Check-in vanaf 15.00. Check-out voor 10.30. Late check-out op basis van beschikbaarheid.
Ons Restaurant Bravoure is elke dag geopend tussen 09.30 en 22.00 uur. 
Heeft u vragen of specifieke wensen? Wij denken graag met u mee.

Reisinformatie

Denkt u wel aan het feit dat de Afsluitdijk door de langdurige werkzaamheden nog steeds voor veel vertraging zorgt, waardoor u niet onze eerste gast zou zijn die letterlijk de boot mist. Neemt u dus voldoende tijd om naar Harlingen te reizen en uw auto te parkeren. Op de weekenden en tijdens festivals en reguliere feestdagen is het in Harlingen vaak een drukte van belang!
Een hele fijne reis gewenst!

Meest gestelde vragen

Badhotel Bruin noemt zich een Boutique hotel. Wat houdt dat in?

Badhotel Bruin is er trots op zich een boutique hotel te kunnen noemen. Het betekent dat ons hotel op Vlieland niet tot een keten behoort, maar een geheel eigen stijl kent. Elk van de 34 kamers van ons hotel is uniek in uitstraling en karakter en tot in de kleinste details met zorg en aandacht ingericht. Boutique hotels zijn vaak luxe hotels, kleiner en intiemer dan de gemiddelde ketenhotels. Een boutique hotel heeft drie tot honderd kamers.

Is Vlieland autovrij?

Vlieland is niet autovrij, maar autoluw. Dit betekent dat het voor gasten niet mogelijk is een auto, motor of brommer mee het eiland op te nemen. Toch zult u op het eiland wel auto’s tegenkomen, want inwoners van Vlieland mogen wel een auto gebruiken op het eiland. Ook voor het bevoorraden van winkels en hotels, het vegen van de straat en ophalen van vuilnis worden gemotoriseerde voertuigen ingezet.

Wat is er te doen op Vlieland?

Vlieland staat bekend om de prachtige natuur. Het is een eiland van rust en ruimte, maar tegelijkertijd is er van alles te beleven. Van talloze outdoor activiteiten tot cultureel vermaak: Vlieland biedt voor ieder wat wils. Een eerste indruk van de vele activiteiten vindt u hier. 

Organiseert Badhotel Bruin ook activiteiten?

Badhotel Bruin helpt u graag bij de invulling van uw vakantie of weekend op Vlieland. Ons personeel kent het eiland van oost tot west en tipt u met alle plezier. Wij organiseren de activiteiten niet zozeer zelf maar hebben korte lijntjes met de partijen die dat wel doen. Voor verschillende activiteiten kunnen we daarnaast een korting voor u verzorgen. Is een volledig verzorgde picknick op het strand wellicht iets voor u?

Hoe zit het met geluidsoverlast van buiten?

Badhotel Bruin heeft haar kamers goed geïsoleerd. Toch kunnen we niet voorkomen dat in de zomer, met de ramen open, het straatlawaai binnen hoorbaar is. Ons hotel bevindt zich midden in de levendige Dorpsstraat van Oost-Vlieland en dat brengt wat rumoer met zich mee. Natuurlijk kunt u altijd naar een rustige kamer vragen. Indien een door u gewenst kamertype aan de tuin- of achterzijde van het hotel beschikbaar is, zullen we deze zeker voor u reserveren. In de kamers aan de voorzijde van het hotel hebben we voor de zekerheid oordopjes voor u klaarliggen.

Is Badhotel Bruin toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn?

Op de begane grond van ons hotel op Vlieland zijn een aantal kamers zeer geschikt voor gasten die minder goed ter been zijn. Het betreft enkele van onze Superior kamers op de begane grond.  Verder beschikken we over een lift. Wilt u meer informatie over een kamer reserveren, dan kunt u contact opnemen met de receptie en dan gaan wij zorgen voor een passende kamer.

Kan ik mijn hond meenemen?

Badhotel Bruin is gedeeltelijk toegankelijk voor honden. In de ruimtes op de begane grond, inclusief het restaurant, zijn honden van harte welkom. In onze appartementen met laminaatvloer, één van de Comfortkamers en de Library Suite kunt u samen met uw hond ook overnachten.

Is Badhotel Bruin geschikt voor kinderen?

Ook voor uw kinderen is Badhotel Bruin een fijne plek. In ons hotel op Vlieland hebben we een aantal speciale familiekamers met een aparte slaapruimte voor de kinderen. In deze ruime, stijlvolle familiekamers heeft iedereen vakantie!
Verder kunnen de kinderen heerlijk spelen in onze kleurrijke kinderspeelkamer met meubilair op maat. Op verzoek zetten we hier voor de kleintjes een film aan. Uiteraard warmen we de melkflesjes op en zorgen we voor een passend kindermenu wanneer u dat wenst.

Waarom is de zwemspa niet geschikt voor kinderen?

Onze Wellness is een heerlijke relaxplek om te ontspannen. Omwille van de rust is het niet wenselijk dat kinderen er rondrennen en het water in duiken. Voor hen bevelen we u graag het prachtige zwembad Flidunen aan, op tien minuten loopafstand van het hotel. In dit grote zwembad met volop kinderfaciliteiten kunnen kinderen al hun energie kwijt. Echter is het wel mogelijk onder toezicht van ouders tussen 9.30 uur en 10.30 uur, met u kind(eren) te zwemmen in ons zwembad.

Kunnen we met ons bedrijf bij Badhotel Bruin vergaderen?

Zeker! We helpen u graag bij de organisatie van uw zakelijke evenement. Onze Kapiteinshut of Rubenskamer zijn een unieke locatie voor gezelschappen tot acht of twaalf personen. Voor groepen tot negentig personen beschikken we over een grote zaal. Na de vergadering nog even lekker uitwaaien of werken aan teambuilding? Badhotel Bruin maakt voor u een programma op maat. Lees meer.

Kan ik een feest/bruiloft bij Badhotel Bruin organiseren?

Badhotel Bruin helpt u graag bij de organisatie van bijvoorbeeld uw trouwdag of familiefeest. In ons hotel zelf is het echter niet mogelijk een feestavond te organiseren; dit zorgt voor teveel overlast voor de andere gasten (behalve wanneer u het gehele hotel afhuurt).

Kan ik mijn kamer annuleren?

Wanneer u onze Best Available Rate heeft geboekt kunt u tot 7 dagen voor aankomst kosteloos annuleren. Dit geldt niet voor onze Non-Refundable rate. 

Ik heb dieetwensen/allergieën of voorkeuren. Kunnen jullie hier flexibel mee omgaan?

Ons keukenteam doet haar uiterste best om u te voorzien van de aller beste gerechten. Uiteraard nemen wij uw dieetwensen/allergieën of voorkeuren in acht, graag horen wij vooraf waar we rekening mee moeten houden. 

Waar kan ik het beste een fiets huren?

Wij raden u aan om een fiets te huren bij Zeelen, zij bevinden zich aan het begin van de Dorpstraat. Als u bij ons verblijft en bij Zeelen een fiets huurt ontvangt u tevens 10% korting.

Is badkleding verplicht in de wellness?

Gasten kunnen zelf besluiten of er badkleding gedragen wordt of niet, want de wellness wordt alleen prive gehuurd.

Is er gratis Wifi aanwezig?

Badhotel Bruin biedt haar gasten gratis WiFi aan in alle openbare ruimtes en hotelkamers.