Activiteiten Vlieland

Er is van alles te beleven op Vlieland

Ons personeel kent het eiland van oost tot west en tipt u met alle plezier! Bureau Vlieland biedt een kalender met een overzicht van alle activiteiten zoals blokarten, lasergamen, wandelingen, watersport en verschillende excursies welke u online kunt boeken. 

Ultieme stranddag

Bepaal zelf welke activiteiten je gaat doen! Handboog Schieten, Power Vliegeren, Golfsurfen, Bootcamp, SUP (Stand Up Paddle), Branding Raften, Branding Kanoën, Beach Golf, Beachtennis, Bijl werpen, Kubb etc.

Paardrijden Vlieland

Paardrijden op Vlieland is magisch. Vanaf de rug van een paard ervaart u het uitgestrekte landschap op een unieke manier. Manege de Seeruyter verzorgt onder andere buitenritten, wandelpony’s voor de kleintjes.

Blokarten

In een driewieler buggy met zeil rijdt je met een snelheid van 10 tot misschien wel 70 kilometer per uur over Vlielands mooiste stranden. De sport is voor iedereen toegankelijk, jong, oud, sportief of niet, angstig of vol lef!

Schattenjacht Vlieland

Dwaal over het eiland met de Schattenjacht Vlieland. Speur naar tips en aanwijzingen. Los verrassende vragen op. Zo zag je Vlieland nog niet eerder!

Zeehondentocht

Uw bezoek aan Vlieland is niet compleet zonder een zeehondentocht met de Geus, Vlielander of Northern Diver. Met deze supersnelle rubberboten (40 mijl p/u) kunt u kennis maken met de natuur rondom Vlieland. Het is een ware belevenis voor jong en oud.

Sportcentrum Flidunen

U kunt in het zwembad van Sportcentrum Flidunen terecht voor zowel recreatief als banenzwemmen. In de sporthal worden er tijdens de vakantieperiodes regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Bierproeverij

Tijdens een rondleiding in Fortuna Vlieland maak je kennis met de brouwer. Hij legt uit waarom Vlieland zo uniek is als plek om bier te brouwen. Je krijgt informatie over het brouwproces en over de geheime recepten van onze Fortuna Vlieland-bieren. We sluiten af met een proeverij en uitzicht over duin en zee.

Fietsverhuur

Vlieland leer je pas echt kennen op de fiets. We werken samen met fietsverhuur Zeelen, u ontvangt 10% korting wanneer u bij ons verblijft en bij Zeelen een fiets huurt. Fiets bijvoorbeeld naar het Posthuys en ga via de duinen terug naar het dorp. 

De Noordwester

Nee, dit is geen wadlopen, dit is echt iets bijzonders! Zomaar lopen over de zeebodem van het Unesco Werelderfgoed De Waddenzee en ontdekken welke dieren en planten er op en in de bodem leven! Tijdens deze tocht wordt u uitgelegd waarom het wad zo'n bijzonder natuurgebied is.

Vliehors Expres

De Vliehors Expres brengt je met een truck naar de westelijke punt van het eiland. Vanaf daar kun je Texel goed zien liggen en vaak zijn er ook zeehonden te spotten! Verder gaat een rondrit langt het reddingshuisje, dat nu is ingericht als klein juttersmuseum. 

Kaasbunker

Op het hoogste duin van Vlieland, diep onder de grond bevindt zich een voormalig drinkwater bunker die wij sinds 2015 in gebruik hebben voor de rijping van onze bijzondere biologische Vlielander Bunkerkazen. De kaasbunker is te bezoeken middels onze video tour. U daalt op eigen gelegenheid af in de bunker en krijgt verschillende kazen  te proeven.

Tuk Tuk tour

Wij nemen u mee langs vele mooie plekjes op het eiland. Onze deskundige chauffeur/gids vertelt mooie eilandverhalen. Een verscheidenheid aan vogels, schotse hooglanders, soay schapen, geiten, en niet te vergeten de prachtige vergezichten met de steeds weer veranderende wolken structuur komen voorbij. Er is van alles te ontdekken en te fotograferen.