De reis naar Vlieland

Reizen naar Vlieland

Met de auto en boot komt u op Vlieland terecht.

Naar Harlingen met de auto

Harlingen bevindt zich langs de A7 autosnelweg die loopt van Breda, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, de Afsluitdijk, Harlingen, Leeuwarden en Groningen. Op de rondweg rond Harlingen wordt op de ANWB-borden de afslag 'Harlingen-Havens' aangegeven. Op Vlieland zijn auto's niet toegestaan. U parkeert daarom de auto in Harlingen. Wij adviseren ruim op tijd aan te komen in de haven in verband met parkeren en mogelijke vertragingen onderweg.

Met het Openbaar Vervoer

Er zijn diverse routes met het OV naar Harlingen Havens. De meeste mensen kiezen voor de trein naar Leeuwarden en nemen de stoptrein naar Harlingen Haven. Er gaan ook diverse bussen naar Harlingen. Raadpleeg de OV 9292 wat voor u het beste is.

Parkeren in Harlingen

Lang parkeren (P1, P2 en P3) op de Harlingerstraatweg bevindt zich op 1 km van de veerterminal van Rederij Doeksen. De prijs voor 24 uur parkeren is vanaf €6,20 per dag plus €3,10 per nacht. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0517-420103 of een kijkje nemen op www.parkerenharlingen.nl. Vanaf de de parkeerplek gaan er pendelbussen om de 5 minuten, u kunt ook 15 minuten lopen van de parkeerplek naar de boot. U kunt ook voor de veerterminal in de garage parkeren voor € 15,50, er is hiervoor in de zomer beperkte beschikbaarheid en u kunt niet reserveren. In beide garages bevinden zich laadpalen voor electrische auto's.

De overtocht

Rederij Doeksen verzorgt de overtocht naar Vlieland met de veerboot 'MS Vlieland' of de snelboot 'MS Koegelwieck'. Wij adviseren u om vooraf uw bootkaart te reserveren. Dit kan telefonisch via 0900-3635736 (€0,10 per minuut) of online via www.rederij-doeksen.nl. U kunt ook ter plaatse bij het loket uw boottickets kopen. Vanwege de loopafstand vanaf de parkeerplaatsen raden wij aan om ruim op tijd in Harlingen aanwezig te zijn en eerst de bagage uit te laden bij de vertrekhal van Doeksen.

De Veerboten

Met de veerboot MS Vlieland bereik je Vlieland in ongeveer anderhalf uur. Op de boot is een zelfbedieningsbuffet beschikbaar. De snelboot MS Koegelwieck heeft een vaartijd van 45 minuten, mits deze rechtstreeks naar Vlieland vaart en kent geen restauratie. De boten gaan meerdere keren per dag. Op de website www.rederij-doeksen.nl treft u meer informatie aan.

Watertaxi

Het is ook mogelijk om per watertaxi te komen. Een enkele reis is met meerdere personen te maken en zal naar verwachting €450,- kosten. U bent in 50 minuten over. Het bedrijf kan ook een parkeerplek voor u reserveren. Bekijk op de opties op de site van watertaxi De Bazuin.

Naar het hotel

U komt aan in de haven van Vlieland en kunt in één rechte lijn naar het hotel lopen. Het hotel bevindt zich op 450 meter van de haven wat neerkomt op 4 tot 6 minuten lopen. Wij kunnen uw gratis bagage ook op halen, neemt u daarvoor contact op met de receptie.

Rondreizen op het eiland

Badhotel Bruin ligt in de Dorpsstraat tussen twee supermarkten in. Alle winkels, musea en fietsverhuurbedrijven bevinden zich op loopafstand. U kunt ook eenvoudig naar het strand lopen. Maar er rijden ook bussen het hele eiland rond. Daarnaast kunt uiteraard met uw eigen fiets of een gehuurde fiets het hele eiland verkennen. Maar als u wil kunt u ook een taxi bellen.

Naar Harlingen

 • Met de auto via A7 naar Harlingen Havens
  of
 • Met de trein naar station Harlingen Havens
 • Zorg voor minimaal 30 minuten aankomst voor de vertrektijd van de boot

Parkeren

 • Parkeren kan op de lang parkeren plek op de Harlingerstraatweg (advies om te reserveren)
 • Kosten zijn: € 6,20 per dag en € 3,10 per nacht
 • Pendelbussen gaan om de 5 minuten
  of
 • Lopen vanaf parkeerplek is ongeveer 15 minuten
 • U kunt ook voor de rederij parkeren maar niet reserveren
 • Kosten zijn: € 15,50 per dag

De overtocht

 • Met de MS Vlieland duurt de overtocht ongeveer 75 minuten
  of
 • Met snelboot MS Koegelwieck duurt de overtocht  45 minuten (geen restauratie)
 • Watertaxi ook mogelijk
 • Hotel is op loopafstand (450 meter)