Boek uw kamer

Prachtig Vlieland

Uitwaaien en opladen

Op anderhalf uur varen van Harlingen, tussen de Waddenzee en de Noordzee, ligt Vlieland. Dichtbij Nederland en toch ook ver weg. Misschien wel de mooiste van de Waddeneilanden: rustig, puur en authentiek. Een perfecte plaats om uit te waaien en op te laden, om de gezonde zeelucht op te snuiven en te ontsnappen aan de waan van de dag. Hier waait alle hectiek weg met de wind.

Prachtige natuur

Bossen, duinen, strand en zee: Vlieland staat bekend om haar prachtige natuur. Op dit eiland aan de rand van de Werelderfgoed Waddenzee veranderen de uitzichten met de minuut. In het westen van het eiland treft u het bijzondere landschap De Vliehors. Op deze grootste zandplaat van Europa is niets dan zand en zee. U waant u er aan het eind van de wereld. Geniet van de rust en ruimte die Vlieland te bieden heeft!

Winkels op Vlieland

In het oosten van het eiland maakt de rust plaats voor gezellige bedrijvigheid. Vanaf de veerterminal loopt u zo Oost-Vlieland in, het enige dorp dat het eiland rijk is. In de levendige Dorpsstraat vindt u authentieke winkeltjes en gezellige eet- en drinkgelegenheden. Helemaal op de oostpunt ligt de jachthaven van Vlieland, met plaats voor zo’n driehonderd passanten en een werkhaven voor de beroepsvaart.

Vlieland autovrij

Vlieland is een autoluw eiland. Dit betekent dat het voor gasten niet mogelijk is een auto, motor of brommer mee het eiland op te nemen. Op het eiland is alles lopend en per fiets goed te bereiken. Het draagt helemaal bij aan de ervaring van rust.
Hebt u de auto toch nodig? In uitzonderlijke gevallen kunt u een T-ontheffing aanvragen bij de gemeente Vlieland. Meer informatie hierover vindt u op www.vlieland.nl.

Vlieland: het eiland van rust en ruimte!