Boek uw kamer

Veelgestelde vragen

Badhotel Bruin noemt zich een boutique hotel. Wat is dat?

Badhotel Bruin is er trots op zich een boutique hotel te kunnen noemen. Het betekent dat ons hotel op Vlieland niet tot een keten behoort, maar een geheel eigen stijl kent. Elk van de 34 kamers van ons hotel is uniek in uitstraling en karakter en tot in de kleinste details met zorg en aandacht ingericht. Boutique hotels zijn vaak luxe hotels, kleiner en intiemer dan de gemiddelde ketenhotels. Een boutique hotel heeft drie tot honderd kamers..

Kan ik mijn auto meenemen naar Vlieland?

Voor gasten van het eiland is het niet mogelijk een auto mee te nemen. Hetzelfde geldt voor brommers en motors. Op het eiland is alles lopend en per fiets goed te bereiken. Uw auto kunt u veilig parkeren in Harlingen.
Hebt u op Vlieland de auto toch nodig? In uitzonderlijke gevallen kunt u een T-ontheffing aanvragen bij de gemeente Vlieland. Meer informatie hierover vindt u op www.vlieland.nl.

Is Vlieland autovrij?

Vlieland is niet autovrij, maar autoluw. Dit betekent dat het voor gasten niet mogelijk is een auto, motor of brommer mee het eiland op te nemen. Toch zult u op het eiland wel auto’s tegenkomen, want inwoners van Vlieland mogen wel een auto gebruiken op het eiland. Ook voor het bevoorraden van winkels en hotels, het vegen van de straat en ophalen van vuilnis worden gemotoriseerde voertuigen ingezet.

Hoe is het vervoer naar Vlieland?

Drie tot vier keer per dag vertrekt er vanuit Harlingen Haven (één tot anderhalf uur rijden vanaf de Randstad) een boot naar Vlieland. Voor informatie over of het boeken van afvaarten kunt u terecht bij Rederij Doeksen.
U vindt Badhotel Bruin vervolgens op tien minuten loopafstand van de veerbootterminal.

Wat is er te doen op Vlieland?

Vlieland staat bekend om de prachtige natuur. Het is een eiland van rust en ruimte, maar tegelijkertijd is er van alles te beleven. Van talloze outdoor activiteiten tot cultureel vermaak: Vlieland biedt voor ieder wat wils. Een eerste indruk van de vele activiteiten vindt u hier. Voor haar gasten kan Badhotel Bruin bij verschillende activiteiten op Vlieland een korting verzorgen.

Organiseert Badhotel Bruin ook activiteiten?

Badhotel Bruin helpt u graag bij de invulling van uw vakantie of weekend op Vlieland. Ons personeel kent het eiland van oost tot west en tipt u met alle plezier. Wij organiseren de activiteiten niet zozeer zelf maar hebben korte lijntjes met de partijen die dat wel doen. Voor verschillende activiteiten kunnen we daarnaast een korting voor u verzorgen. Is een volledig verzorgde picknick op het strand wellicht iets voor u?

Hoe zit het met het geluidsoverlast van buiten?

Badhotel Bruin heeft haar kamers goed geïsoleerd. Toch kunnen we niet voorkomen dat in de zomer, met de ramen open, het straatlawaai binnen hoorbaar is. Ons hotel bevindt zich midden in de levendige Dorpsstraat van Oost-Vlieland en dat brengt wat rumoer met zich mee. Natuurlijk kunt u altijd naar een rustige kamer vragen. Indien een door u gewenst kamertype aan de tuin- of achterzijde van het hotel beschikbaar is, zullen we deze zeker voor u reserveren. In de kamers aan de voorzijde van het hotel hebben we voor de zekerheid oordopjes voor u klaarliggen.

Is Badhotel Bruin toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn?

Op de begane grond van ons hotel op Vlieland zijn een aantal kamers zeer geschikt voor gasten die minder goed ter been zijn. Het betreft enkele van onze Superior kamers op de begane grond.  Wilt u meer informatie over een kamer reserveren, dan kunt u contact opnemen met de receptie en dan gaan wij zorgen voor een passende kamer.

Waarom zijn er zoveel gangen en trappen?

Badhotel Bruin is gevestigd in diverse beschermde monumentenpanden die op ingenieuze wijze met elkaar verbonden zijn. Hierdoor vindt u in het hotel veel hoeken, trappetjes en gangen. Hier en daar liggen ook nog de originele houten vloeren, want soms voor gekraak zorgt. Ons pand is onderdeel van een ‘beschermd dorpsgezicht’. Dit betekent dat we niets aan het uiterlijk mogen veranderen zonder toestemming van de gemeente en van Monumentenzorg. We hopen dat u van het monumentale karakter geen hinder ondervindt maar juist zult ervaren hoe het bijdraagt aan de unieke sfeer van ons hotel.

Kan ik mijn hond meenemen?

Badhotel Bruin is gedeeltelijk toegankelijk voor honden. In de ruimtes op de begane grond, inclusief het restaurant, zijn honden van harte welkom. In onze appartementen met laminaatvloer, één van de Comfortkamers en de Library Suite kunt u samen met uw hond ook overnachten.

Is Badhotel Bruin geschikt voor kinderen?

Ook voor uw kinderen is Badhotel Bruin een fijne plek. In ons hotel op Vlieland hebben we een aantal speciale familiekamers met een aparte slaapruimte voor de kinderen. In deze ruime, stijlvolle familiekamers heeft iedereen vakantie!
Verder kunnen de kinderen heerlijk spelen in onze kleurrijke kinderspeelkamer met meubilair op maat. Op verzoek zetten we hier voor de kleintjes een film aan. Uiteraard warmen we de melkflesjes op en zorgen we voor een passend kindermenu wanneer u dat wenst.

Waarom is de zwemspa niet geschikt voor kinderen?

Onze Wellness is een heerlijke relaxplek om te ontspannen. Omwille van de rust is het niet wenselijk dat kinderen er rondrennen en het water in duiken. Voor hen bevelen we u graag het prachtige zwembad Flidunen aan, op tien minuten loopafstand van het hotel. In dit grote zwembad met volop kinderfaciliteiten kunnen kinderen al hun energie kwijt. Echter is het wel mogelijk onder toezicht van ouders tussen 9.30 uur en 10.30 uur, met u kind(eren) te zwemmen in ons zwembad.

Hoe blijf ik op de hoogte van Badhotel Bruin?

Fijn dat u betrokken wilt blijven of worden bij ons hotel op Vlieland! U kunt Badhotel Bruin volgen op Facebook
en Instagram.

Kunnen we met ons bedrijf bij Badhotel Bruin vergaderen?

Zeker! We helpen u graag bij de organisatie van uw zakelijke evenement. Onze Kapiteinshut of Rubenskamer zijn een unieke locatie voor gezelschappen tot acht of twaalf personen. Voor groepen tot negentig personen beschikken we over een grote zaal. Na de vergadering nog even lekker uitwaaien of werken aan teambuilding? Badhotel Bruin maakt voor u een programma op maat. Lees meer.

Kan ik een feest organiseren bij Badhotel Bruin?

Badhotel Bruin helpt u graag bij de organisatie van bijvoorbeeld uw trouwdag of familiefeest. In ons hotel zelf is het echter niet mogelijk een feestavond te organiseren; dit zorgt voor teveel overlast voor de andere gasten (behalve wanneer u het gehele hotel afhuurt).